Skruzdelynas

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
2 val. + laikymas šaldytuve
Porcijos
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Tai skaniausias desertas iš mano vaikystės. Tik gaminau ne tradicinį skruzdelyną pagal močiutės receptą, o veganišką be glitmo.

Ingredientai

Sausainiai:

  • 120 g ryžių miltų
  • 80 g kukurūzų miltų
  • 70 g grikių miltus
  • 80 g kokosų aliejaus
  • 90 g obuolių tyrės
  • 70 g kokosų cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • Žiupsnis druskos

Kremas:

  • 550 g kokosų pieno (kietoji dalis)
  • 220 g kokosų cukraus
  • 15 g kokosų aliejaus
  • 15 g aguonų

Papildomai:

  • 120 g riešutų
Paruošimo būdas
1

Persijojame miltus su kepimo milteliais ir druska.

2

Atskirame dubenyje sumaišome šaltą obuolių tyrę su cukrumi. Pilame tirpintą kokosų aliejų ir gerai išmaišome.

3

Sujungiame dvi mases ir užmaišome tešlą. Padarome rutuliuką, įsukame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą dedame 1 val.

4

Orkaitę įkaitiname iki 170 lapisnių.

5

Tešlą supjaustome arba sulaužome nedideliais gabaliukais (tešla yra labai trapi). Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 20-30 minučių. Atvėsiname.

6

Į puodą dedame 450 g kokosų grietinėlės, beriame cukrų ir kaitiname ant vidutinės ugnies kol užvirš.

7

Maišant verdame 35-45 minučių.

8

Pilame kokosų aliejų ir išplakame rankiniu smulkintuvu.

9

Pilame į dubenėlį ir uždengiame maistine plėvele. Atvėsiname.

10

Į šiltą kremą įmaišome likusią kokosų grietinėlę (100 g) ir aguonas.

11

Sausainius dedame į dubenį, beriame sukapotus riešutus, pilame kremą ir paliekame 5-10 min.

12

Pasirinktą formą ošklojame maistine plėvele ir dadame mase, gerai paspaudžiame.

13

Dedame į šaldytuvą ir paliekame 12-24 val.

14

Ištraukiame iš formos, papuošiame ir tiekiame.

 

Pastabos: aš naudojau 6 keksiukų kepimo formą ir nedidelį dubenį. Vietoje riešutų galite naudoti sėklas, kokosų drožlės, šokolado lašus.