Aprašymas
Labai skanus, lengvas sluoksniuotas desertas su daigintais grikiais. Puikiai tinka karštai vasaros dienai, kai nesinori jungti orkaitės.
Ingredientai
- 2 dideli abrikosai
- 2 datulės
- Šilauogės
- 4 v.š. neskrudintų grikių
- 4 v.š. kokosų grietinėlės
- ¼ a.š. malto cinamono
- Uogos papuošimui
Paruošimo būdas
1
Grikius nuplauti, užpilti vandeniu ir palaikyti per naktį. Ryte nuplauti ir šiek tiek nusausinti. Padalinti į 4 dalis.
2
Abrikosus ir datules supjaustyti nedideliais kubeliais ir apibarstyti maltu cinamonu. Padalinti į 4 dalis.
3
Sluoksniuojame desertą: ant bokalo dugno dedame abrikosus su datulėmis, toliau uogas ir grikius ir pilame 1 v.š. kokosų grietinėlės. Kartojame visus sluoksnius ir papuošiame desertą. Tiekiame iš karto.