Slyvų pyragas

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
Porcijos
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Labai gardus, aromatingas slyvų pyragas, kuris tiks ramiam šeimos pasisėdėjimui prie kvapnios arbatos.

Ingredientai
  • 300 g slyvų (5-6 vienetų)
  • 15 g nerafinuoto cukraus (slyvoms)
  • 20 g citrinų sulčių (slyvoms)
  • 1/2 a.š. malto kardamono (slyvoms)
  • TEŠLAI:
  • 90 g ryžių miltų
  • 100 g migdolų pieno
  • 80 g obuolių tyrės (be cukraus)
  • 80 g nerafinuoto cukraus
  • 60 g kukurūzų miltų
  • 60 g migdolų miltų
  • 40 g alyvuogių aliejaus
  • 30 g citrinų sulčių
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. malto kardamono
  • 1/2 a.š. malto cinamono
  • 1 žiupsnis  druskos
Paruošimo būdas
1

Cukrų sumaišome su kardamonu.

2

Slyvas nuplauname, perpjauname pusiau ir išimamame kauliukus. Dedame ant lėkštės, apibarstome cukrumi sumaišytu su kardamonu ir apšlakstome citrinos sultimis. Paliekame 15-30 min.

3

Sumaišome miltus, prieskonius ir kepimo miltelius.

4

Į atskirą dubenį pilame migdolų pieną, citrinos sultis ir išmaišome. Dedame obuolių tyrę, beriame cukrų, pilame aliejų ir išplakame. Suberiame miltų mišinį, išmaišome.

5

Tešlą dedame į aliejumi pateptą formą, ant viršaus išdėliojame slyvas. Sultis likusias nuo slyvų ant pyrago pilti nereikia.

6

Kepame iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-45 minutes. Iškeptą pyragą pilnai atvėsiname kepimo formoje ir išimame.