Labai gardus, aromatingas slyvų pyragas, kuris tiks ramiam šeimos pasisėdėjimui prie kvapnios arbatos.
- 300 g slyvų (5-6 vienetų)
- 15 g nerafinuoto cukraus (slyvoms)
- 20 g citrinų sulčių (slyvoms)
- 1/2 a.š. malto kardamono (slyvoms)
- TEŠLAI:
- 90 g ryžių miltų
- 100 g migdolų pieno
- 80 g obuolių tyrės (be cukraus)
- 80 g nerafinuoto cukraus
- 60 g kukurūzų miltų
- 60 g migdolų miltų
- 40 g alyvuogių aliejaus
- 30 g citrinų sulčių
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. malto kardamono
- 1/2 a.š. malto cinamono
- 1 žiupsnis druskos
Cukrų sumaišome su kardamonu.
Slyvas nuplauname, perpjauname pusiau ir išimamame kauliukus. Dedame ant lėkštės, apibarstome cukrumi sumaišytu su kardamonu ir apšlakstome citrinos sultimis. Paliekame 15-30 min.
Sumaišome miltus, prieskonius ir kepimo miltelius.
Į atskirą dubenį pilame migdolų pieną, citrinos sultis ir išmaišome. Dedame obuolių tyrę, beriame cukrų, pilame aliejų ir išplakame. Suberiame miltų mišinį, išmaišome.
Tešlą dedame į aliejumi pateptą formą, ant viršaus išdėliojame slyvas. Sultis likusias nuo slyvų ant pyrago pilti nereikia.
Kepame iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-45 minutes. Iškeptą pyragą pilnai atvėsiname kepimo formoje ir išimame.