Aprašymas
Šis patiekalas mūsų šeimoje gyvuoja daugiau kaip 60 metų, jį gamindavo dar mano Močiutė.Mano sugalvoti priedai- graikiški riešutai ir poras. Spanguolė – iš kopūstų, jei neturite, tinka ir alyvuogė. Turime keletą patiekalų ,kuriuos gaminame tik Kūčių stalui. Šis paštetas – vienas iš jų.
Ingredientai
- 2 vnt. silkių file
- 2 vnt. virtų bulvių su lupena
- 1 vnt. svogūno
- 1 sauja raugintų kopūstų
- 1 saujelė graikiški riešutai
- 1 gabalėlis poro žaliosios dalies
- 1 spanguolė
- šlakelis aliejaus kepimui
- Juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimo būdas
1
Virtas bulves nulupti.
2
Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, apkepti aliejuje ir atvėsinti.
3
Raugintus kopūstus nuspausti.
4
Silkę, bulves, kopūstus ir svogūnus sumalti.
5
Įberti pipirų ir gerai išmaišyti.
6
Sudėti į patiekimo indą, suformuoti žuvies siluetą.
7
Iš spanguolės padaryti akį, žvynus – iš graikinių riešutų puselių. Pakaišyti poro juostelėmis.