Smetoniškas silkių paštetas

Autorius
Audronė
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
30 minučių
Porcijos
4
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Šis patiekalas mūsų šeimoje gyvuoja daugiau kaip 60 metų, jį gamindavo dar mano Močiutė.Mano sugalvoti priedai- graikiški riešutai ir poras. Spanguolė – iš kopūstų, jei neturite, tinka ir alyvuogė. Turime keletą patiekalų ,kuriuos gaminame tik Kūčių stalui. Šis paštetas – vienas iš jų.

Ingredientai
Paruošimo būdas
1

Virtas bulves nulupti.

2

Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, apkepti aliejuje ir atvėsinti.

3

Raugintus kopūstus nuspausti.

4

Silkę, bulves, kopūstus ir svogūnus sumalti.

5

Įberti pipirų ir gerai išmaišyti.

6

Sudėti į patiekimo indą, suformuoti žuvies siluetą.

7

Iš spanguolės padaryti akį, žvynus – iš graikinių riešutų puselių. Pakaišyti poro juostelėmis.