Šventinę nuotaiką sukurti padės minkšti į eglutes supjaustyti šokoladiniai pyragaičiai. Pyragaičius pagaminti neprireiks nei valandos, patogų paimti į rankas, o jų puošyba galės užsiimti ir mažieji.
- 3/4 stiklinės miltų (viso grūdo)
- 3/4 stiklinės graikiškas jogurto
- 3/4 stiklinė medaus ar kito saldiklio
- 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
- 1/2 stiklinės šokolado
- 1 vieneto kiaušinio
- 1 vieneto kiaušinio (baltymo)
Dubenyje sumaišome miltus ir kepimo miltelius.
Virš garų vonelės ištirpdome šokoladą.
Kitame dubenyje sumaišome išlydytą šokoladą, medų, graikišką jogurtą. Į masę įmaišome kiaušinius.
Iki vientisos masės sumaišome sausus ir drėgnus ingredientus.
Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių arba, kol pyragas iškeps.
Prieš pjaustydami trikampiukais – pyragui leidžiame atvėsti.
Pyragui atvėsus, jį supjaustome trikampiais, į pyragėlių vidurį įsmeigiame pagaliukus.
Puošiame norimais pabarstukais.