Aprašymas
Avinžirniai desertuose… Skamba labai keistai. Bet jų skonis visiškai nesijaučia. Rutuliukai yra labai skanūs, primena triufelius. Be to šie rutuliukai yra maistingi ir sotūs.
Ingredientai
- 100 g avinžirnių
- 75 g datulių
- 30 g kokosų aliejus
- 10 g kakavos miltelių
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 1 žiupsnelis druskos
- Kokosų drožlių arba riešutų apvoliojimui
Paruošimo būdas
1
Į maisto smulkintuvą dedame avinžirnius ir sutriname.
2
Pilame aliejų, vanilės ekstraktą, dedame datules ir sutriname dar kartą.
3
Beriame kakavą, druską ir triname smulkintuvu, bet ne ilgai, tik tiek kad susimaišytu.
4
Masę dedame į šaldytuvą 30 min.
5
Formuojame nedidelius rutuliukus ir apvoliojame kokosų drožlėse arba maltuose riešutuose.
6
Rutuliukus laikome šaldytuve.