Aprašymas
Apelsinas ir šokoladas – tobulas derinys, tikrų šventinių skanėstų skonis.
Ingredientai
- 100 g migdolų
- 100 g anakardžių riešutų
- 10-12 vnt. minkštų datulių
- 1 mažo apelsino žievelė
- 100 ml apelsinų sulčių
- 3 v.š. kakavos miltelių
- 2 v.š. tirpinto kokosų aliejaus
- ½ a.š. vanilės ekstrakto
- Smulkinti riešutai papuošimui
Paruošimo būdas
1
Datules nuplauname ir pašaliname kauliukus (jei yra).
2
Į maisto smulkintuvą dedame anakardžių riešutus, migdolus ir susmulkiname.
3
Dedame datules, apelsino žievelę, kakavą, pilame apelsinų sultis, kokosų aliejų ir vanilę. Susmulkiname dar kartą.
4
Masę dedame į šaldytuvą 20-30 min.
5
Suformuojame rutuliukus ir apvoliojame smulkintuose riešutuose.
6
Dedame į šaldytuvą ir palaikome 20-30 minučių.