Šokoladinis keksas

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
60 min.
Porcijos
8
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Kvapnus, skanus, pagardintas aromatingais prieskoniais šokoladinis keksas. Jis toks nuostabus, kad neabejotinai tiks šventiniam stalui.

Ingredientai
  • 1 1/4 stiklinės pilno grūdo miltų
  • 1/4 stiklinės kakavos miltelių
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 stiklinės klevų sirupo
  • 1/4 stiklinės kokosų aliejaus arba sviesto
  • 3 bananai
  • 1 a.š. malto cinamono
  • 1/4 a.š. maltų gvazdikėlių
  • 1/4 a.š. malto kardamono
  • Žiupsnis malto muskato riešuto
  • Žiupsnis druskos
  • Papuošimui:
  • Juodasis šokoladas
  • Spanguolės
  • Rozmarinas
  • Madarinai
  • Prieskoniai
Paruošimo būdas
1

Sutriname bananus šakute arba maisto smulkintuvu.

2

Dubenyje sumaišome sausus ingredientus.

3

Kitame dubenyje sumaišome sirupą, aliejus ir bananų tyrę.

4

Sujungiame dvi mases ir užmaišome tešlą.

5

Tešlą dedame į aliejumi pateptą formą.

6

Kepame iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

7

Keksą atvėsiname.

8

Ištirpiname šokoladą ir apliejame keksą.

9

Papuošiame vaisiais, uogomis.