Aprašymas
Kvapnus, skanus, pagardintas aromatingais prieskoniais šokoladinis keksas. Jis toks nuostabus, kad neabejotinai tiks šventiniam stalui.
Ingredientai
- 1 1/4 stiklinės pilno grūdo miltų
- 1/4 stiklinės kakavos miltelių
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1/4 stiklinės klevų sirupo
- 1/4 stiklinės kokosų aliejaus arba sviesto
- 3 bananai
- 1 a.š. malto cinamono
- 1/4 a.š. maltų gvazdikėlių
- 1/4 a.š. malto kardamono
- Žiupsnis malto muskato riešuto
- Žiupsnis druskos
- Papuošimui:
- Juodasis šokoladas
- Spanguolės
- Rozmarinas
- Madarinai
- Prieskoniai
Paruošimo būdas
1
Sutriname bananus šakute arba maisto smulkintuvu.
2
Dubenyje sumaišome sausus ingredientus.
3
Kitame dubenyje sumaišome sirupą, aliejus ir bananų tyrę.
4
Sujungiame dvi mases ir užmaišome tešlą.
5
Tešlą dedame į aliejumi pateptą formą.
6
Kepame iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
7
Keksą atvėsiname.
8
Ištirpiname šokoladą ir apliejame keksą.
9
Papuošiame vaisiais, uogomis.