Aprašymas
Labai skanus, ne per saldus šokoladinis pyragas su juodaisiais serbentais. Serbentus galite keisti vyšniomis, avietėmis ir kitomis uogomis.
Ingredientai
- 100 g migdolų miltų
- 60 g ryžių miltų
- 40 g kakavos miltelių
- 1,5 a.š. kepimo miltelių
- 160 g kokosų pieno
- 50 g kakavos sviesto (galite pakeisti kokosų aliejumi)
- 130 g klevų sirupo
- 80 g juodųjų serbentų
- 1 a.š. kukurūzų krakmolo
- Žiupsnis druskos
Paruošimo būdas
1
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir kakava.
2
Kokosų pieną pašildome, beriame kakavos sviestą ir maišome kol sviestas ištirps. Pilame sirupą ir gerai išmaišome.
3
Sujungiame dvi mases ir užmaišome skystą tešlą.
4
Uogas sumaišome su krakmolu.
5
Tešlą pilame į sviestu ar aliejumi pateptą formą.
6
Įspaudžiame uogas.
7
Pyragą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min.
8
Atvėsiname formoje ir tik tuomet ištraukiame. Supjaustome ir tiekiame.
Pastabos: kepimo forma 17*17.