Sorų miltų sausainiai su šokoladu

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
30 min.
Porcijos
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Traškūs sorų miltų sausainiai su minkštu šokoladu tiesiog tirpsta burnoje. O saldumas taip puikiai dera su druskos sūrumu.

Ingredientai
  • 130 g sorų miltų (galima keisti kukurūzų, bolivinių balandų miltais)
  • 50 g migdolų miltų
  • 75 g tirpinto kokosų aliejaus
  • 75 g juodojo šokolado
  • 15 g maltų linų sėmenų
  • 2 v.š. migdolų pastos
  • ½ a.š. kepimo miltelių
  • ½ a.š. sodos
  • 45 g cukraus
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • Žiupsnis druskos
Paruošimo būdas
1

Linų sėmenis sumaišome su 3 v.š. šilto vandens ir paliekame brinkti.

2

Sukapojame šokoladą.

3

Į dubenį beriame sorų, migdolų miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir išmaišome.

4

Į dubenėlį su linų sėmenimis beriame cukrų, pilame aliejų ir gerai išmaišome.

5

Dedame migdolų pastą ir permaišome dar kartą.

6

Šlapius ingredientus pilame į miltų mišinį ir gerai išmaišome.

7

Į tešlą dedame šokolado gabaliukus ir išmaišome dar kartą.

8

Rankomis formuojame sausainius ir dedame ant kepimo popieriumis išklotos skardos.

9

Sausainius kepame 12 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

10

Pilnai atvėsiname skardoje ir tik tada nuimame.