Traškūs sorų miltų sausainiai su minkštu šokoladu tiesiog tirpsta burnoje. O saldumas taip puikiai dera su druskos sūrumu.
- 130 g sorų miltų (galima keisti kukurūzų, bolivinių balandų miltais)
- 50 g migdolų miltų
- 75 g tirpinto kokosų aliejaus
- 75 g juodojo šokolado
- 15 g maltų linų sėmenų
- 2 v.š. migdolų pastos
- ½ a.š. kepimo miltelių
- ½ a.š. sodos
- 45 g cukraus
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- Žiupsnis druskos
Linų sėmenis sumaišome su 3 v.š. šilto vandens ir paliekame brinkti.
Sukapojame šokoladą.
Į dubenį beriame sorų, migdolų miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir išmaišome.
Į dubenėlį su linų sėmenimis beriame cukrų, pilame aliejų ir gerai išmaišome.
Dedame migdolų pastą ir permaišome dar kartą.
Šlapius ingredientus pilame į miltų mišinį ir gerai išmaišome.
Į tešlą dedame šokolado gabaliukus ir išmaišome dar kartą.
Rankomis formuojame sausainius ir dedame ant kepimo popieriumis išklotos skardos.
Sausainius kepame 12 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Pilnai atvėsiname skardoje ir tik tada nuimame.