Vos du ingredientai, prieskoniai ir tobula sriuba ant stalo! Tai yra nekaloringa ir lengva sriuba – gerai suvirusios pupuolės yra labai maistingos ir lengvai virškinamos.
- 1,5 l daržovių sultinio
- 125 g spindulinių pupuolių
- 2 pomidorai
- 1/2 a.š. ciberžolės
- 5 g šviežio imbiero
- 1 a.š. kumino sėklų
- 1/4 a.š. asafetidos
- Druska pagal skonį
- Aliejus kepimui pagal poreikį
- Petražolės arba kiti žalumynais pagal skonį
Į puodą pilame vandenį, dedame gerai nuplautas pupuoles, užverdame ir verdame ant mažos ugnies 40-50 minučių.
Pomidorus dedame į dubenį, užpilame karštu vandeniu. Šiek tiek palaukiame, nulupame odeles ir supjaustome nedideliais kubeliais.
Baigiant virti pupuolėms paruošiame prieskonius. Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę, dedame 1 v.š. ghi, beriame kumino sėklas ir maišant kepame 1-2 minutes. Beriame ciberžolę, asafetidą ir maišant kepiname kelias sekundes. Dedame imbierą, pjaustytus pomidorus ir troškiname 5 minutes. Prieskonių mišinį dedame į sriubą, pagardiname druska ir permaišome. Verdame dar 5 minutes.
Į sriubą beriame sukapotas petražoles ar kitus žalumynus, permaišome ir nukeliame nuo ugnies.
Pastabos: vietoje asafetidos galima naudoti svogūną arba česnaką.