Sriuba su lapiniais kopūstais ir pupelėmis

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
30 min.
Porcijos
4-5
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Sriuba su lapiniais kopūstais ir pupelėmis tiks pietums ar vakarienei. Išvirsite labai greitai ir paprastai. Lapinius kopūstus dėkite pačioje pabaigoje, kad nepervirtų ir išliktų kuo daugiau naudingųjų medžiagų. Virdami sriubą nepamirškite puodo uždengti. Tiekite su duona ir mėgstamomis sėklomis.

Ingredientai
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 4 vnt. didesnių bulvių
  • 3 vnt. morkų
  • Kelių didelių saujų lapinių kopūstų (apie 170 g)
  • 2 skardinių konservuotų sviestinių pupelių
  • 5 (1250 ml) stiklinių daržovių ar vištienos sultinio
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir pipirų
Paruošimo būdas
1

Daržoves nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais. Lapinius kopūstus susmulkiname.

2

Puode įkaitiname aliejų, suberiame svogūną su česnakais ir pakepiname kelias minutes. Suberiame morkas, pamaišome ir pakepame dar kelias minutes.

3

Į puodą supilame sultinį, sudedame bulves, uždengiame ir verdame 15 min.

4

Pupeles perplauname po tekančiu vandeniu, sudedame į sriubą ir paverdame 5 minutes. Dalį sriubos sutriname su elektriniu trintuvu, sudedame lapinius kopūstus, pasūdome, papipiriname bei paverdame dar 5 minutes.