Sriuba su lapiniais kopūstais ir pupelėmis tiks pietums ar vakarienei. Išvirsite labai greitai ir paprastai. Lapinius kopūstus dėkite pačioje pabaigoje, kad nepervirtų ir išliktų kuo daugiau naudingųjų medžiagų. Virdami sriubą nepamirškite puodo uždengti. Tiekite su duona ir mėgstamomis sėklomis.
- 1 svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 4 vnt. didesnių bulvių
- 3 vnt. morkų
- Kelių didelių saujų lapinių kopūstų (apie 170 g)
- 2 skardinių konservuotų sviestinių pupelių
- 5 (1250 ml) stiklinių daržovių ar vištienos sultinio
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- Druskos ir pipirų
Daržoves nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais. Lapinius kopūstus susmulkiname.
Puode įkaitiname aliejų, suberiame svogūną su česnakais ir pakepiname kelias minutes. Suberiame morkas, pamaišome ir pakepame dar kelias minutes.
Į puodą supilame sultinį, sudedame bulves, uždengiame ir verdame 15 min.
Pupeles perplauname po tekančiu vandeniu, sudedame į sriubą ir paverdame 5 minutes. Dalį sriubos sutriname su elektriniu trintuvu, sudedame lapinius kopūstus, pasūdome, papipiriname bei paverdame dar 5 minutes.