Aprašymas
Skanūs ir sotūs suktinukai su avinžirnių užtepėle, saulėje džiovintais pomidorais, bazilikais ir kedrinėmis pinijomis. Puikiai tiks iškylai!
Ingredientai
- 3 pilno grūdo tortilijų
- 200 g konservuotų avinžirnių
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštų citrinos sulčių
- 2 skiltelių česnako
- 1/2 a.š. druskos
- 1/4 a.š. juodųjų pipirų
- 1/4 a.š. kumino miltelių
- 2 saujų kepintų kedrinių pinijų
- 100 g saulėje džiovintų pomidorų
Paruošimo būdas
1
Avinžirnius kartu su aliejumi, citrinos sultimis, ir prieskoniais sudedame į trintuvą ir susmulkiname iki vientisos konsistencijos, jeigu reikia įpilame kelis šaukštus vandens.
2
Užtepėlę tepame ant tortilijų, beriame kepintas kedrines pinijas, sudedame smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, bazilikus ir špinatus. Tortiliją susukame ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais.