Aprašymas
Puiki idėja savaitgalio pusryčiams. Traškus iš išorės ir minkšti viduje sūrio vafliai.
Ingredientai
- 2 kiaušiniai
- 25 g tirpinto sviesto
- 150 g grietinės arba natūralaus jogurto
- 2 a.š. cukraus
- 90 g šviesių speltos miltų
- 50 g pilno grūdo piltų
- 1 v.š. sėlenų
- 1/2 a.š. druskos
- 2/3 a.š. kepimo miltelių
- 1/3 a.š. džiovinto česnako
- 100 g tarkuoto fermentinio sūrio
- Krapai, petražolės, kalendra ar kt.
Pateikimui: salotos ir keptas kiaušinis. Taip pat tiktu avokadas, lašiša.
Paruošimo būdas
1
Dubenyje išplakame kiaušinius, grietinę ir tirpintą sviestą. Dedame sūrį, smulkiai sukapotus žalumynus ir išmaišome.
2
Kitame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais, česnako milteliais, cukrumi ir druska.
3
Sujungiame dvi mases ir užmaišome tešlą vafliams.
4
Kepame įkaitintoje vaflinėje iki gražios auksinės spalvos.
5
Tiekiame šiltus su pasirinktais priedais.