Sūrio vafliai

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
20 min.
Porcijos
2 asm.
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Puiki idėja savaitgalio pusryčiams. Traškus iš išorės ir minkšti viduje sūrio vafliai.

Ingredientai
  • 2 kiaušiniai
  • 25 g tirpinto sviesto
  • 150 g grietinės arba natūralaus jogurto
  • 2 a.š. cukraus
  • 90 g šviesių speltos miltų
  • 50 g pilno grūdo piltų
  • 1 v.š. sėlenų
  • 1/2 a.š. druskos
  • 2/3 a.š. kepimo miltelių
  • 1/3 a.š. džiovinto česnako
  • 100 g tarkuoto fermentinio sūrio
  • Krapai, petražolės, kalendra ar kt.

Pateikimui: salotos ir keptas kiaušinis. Taip pat tiktu avokadas, lašiša.

Paruošimo būdas
1

Dubenyje išplakame kiaušinius, grietinę ir tirpintą sviestą. Dedame sūrį, smulkiai sukapotus žalumynus ir išmaišome.

2

Kitame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais, česnako milteliais, cukrumi ir druska.

3

Sujungiame dvi mases ir užmaišome tešlą vafliams.

4

Kepame įkaitintoje vaflinėje iki gražios auksinės spalvos.

5

Tiekiame šiltus su pasirinktais priedais.