Sveikesnė Nutella

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
15 min
Porcijos
3
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Lazdyno riešutai puikiai dera su kakava, datulėmis ir klevų sirupu! Ir šis variantas tikrai yra sveikesnis negu pirktas parduotuvėje!

Ingredientai
  • 250 g lazdyno riešutų
  • 6 šviežių datulių be kauliukų
  • 25 g kakavos miltelių
  • 2 v.š. klevų sirupo
  • 80 ml augalinio pieno
  • 1 v.š. kokosų aliejaus
  • Žiupsnio druskos
Paruošimo būdas
1

Lazdyno riešutus pakepiname 8-10 minučių, įkaitintoje orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje. Riešutus atvėsiname ir tuomet tarp delnų patriname ir nuimame riešutų luobeles.

2

Riešutus sudedame į maisto trintuvą ir smulkiname kol riešutai taps sviesto konsistencijos.

3

Tuomet į trintuvą sudedame likusius ingredientus ir sumalame iki vientisos masės. Laikome šaldytuve.