Aprašymas
Švelnus avinžirnių karis, puikiai tinkantis ir vaikams! Be druskos, be čili pipirų, veganiškas
Ingredientai
- 500 g konservuotų avinžirnių
- 400 ml kokosų pieno
- 1 stiklinės vandens
- 1 saujos cukrinių žirnių (su ankštimis)
- 1 vieneto geltonosios arba raudonosios paprikos
- 3 v.š. pomidorų pastos
- 1 vieneto žaliosios citrinos
- 3 a.š. kario
- 0,5 a.š. juodųjų pipirų
- 1 a.š. ciberžolės
- 0,5 a.š. kumino
- 1 a.š. maltos saldžiosios paprikos
- 2 saujų špinatų
- 1 vieneto imbiero šaknies apie 3 cm
- 1 v.š. žuvies padažo
- 3 skiltelių česnako
- 2 v.š. tamsaus agavų sirupo
Paruošimo būdas
1
Nuo avinžirnių nupilame skystį ir beriame juos į puodą kartu su cukriniais žirniais ir kubeliais pjaustyta paprika.
2
Gaminame kario pastą: nulupame ir smulkiai supjaustome česnakus, smulkiai sutarkuojame imbierą, išspaudžiame laimo sultis. Į dubenėlį dedame pomidorų pastą, česnakus, imbierą ir visus prieskonius, supilame laimo sultis, žuvies padažą ir agavų sirupą. Viską sumaišome ir krečiame į puodą su avinžirniais ir daržovėmis.
3
Užpilame vandeniu ir kokosų pienu.
4
Troškiname apie 40 minučių. Pabaigoje sudedame špinatus ir lengvai išmaišome.