Švilpikai iš saldžių bulvių! Galiu pasakyti, kad skonis gavosi dar geresnis negu tradicinių! Linkiu improvizuoti virtuvėje ir būtinai pasigaminti šį vaikystės patiekalą kitaip 🙂
- 450 g saldžių bulvių
- 140 g pilno grūdo speltos miltų
- 1 didesnio kiaušinio
- Šiek druskos, pipirų
- 1 a.š. ciberžolės
Padažui:
- Saujos krapų
- 1/2 stiklinės graikiško jogurto
Bulves išvirkite su lupena, atvėsinkite, nulupkite ir sutrinkite su šakute arba sumalkite su mėsmale.
Kiaušinį išplakite ir sumaišykite su bulvių mase.
Sudėkite miltus, prieskonius ir gerai išmaišykite.
Suminkykite tešlą. Iš tešlos suformuokite volelį, šiek tiek jį suplokite ir supjaustykite įstrižais rombeliais.
Sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite iki 160 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai apskrus. Kol švilpikai kepa, paruoškite padažą.
Krapus sumaišykite su jogurtu. Iškepusius švilpikus tiekiate su padažu.
Patarimas: Nepadauginte miltų, nes švilpikai būs kieti! Tešla neturi būti kieta, o daugiau skysta 🙂 Jeigu jau taip nutiko, kad gavosi kieti tuomet šiek tiek patroškinkite puode kartu su padažu:)