Švilpikai iš saldžių bulvių

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
30 min
Porcijos
2
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Švilpikai iš saldžių bulvių! Galiu pasakyti, kad skonis gavosi dar geresnis negu tradicinių! Linkiu improvizuoti virtuvėje ir būtinai pasigaminti šį vaikystės patiekalą kitaip 🙂

Ingredientai

Padažui:

  • Saujos krapų
  • 1/2 stiklinės graikiško jogurto
Paruošimo būdas
1

Bulves išvirkite su lupena, atvėsinkite, nulupkite ir sutrinkite su šakute arba sumalkite su mėsmale.

2

Kiaušinį išplakite ir sumaišykite su bulvių mase.

3

Sudėkite miltus, prieskonius ir gerai išmaišykite.

4

Suminkykite tešlą. Iš tešlos suformuokite volelį, šiek tiek jį suplokite ir supjaustykite įstrižais rombeliais.

5

Sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite iki 160 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai apskrus. Kol švilpikai kepa, paruoškite padažą.

6

Krapus sumaišykite su jogurtu. Iškepusius švilpikus tiekiate su padažu.

7

Patarimas: Nepadauginte miltų, nes švilpikai būs kieti! Tešla neturi būti kieta, o daugiau skysta 🙂 Jeigu jau taip nutiko, kad gavosi kieti tuomet šiek tiek patroškinkite puode kartu su padažu:)