Pavasariu dvelkiantis desertas be pieno produktų su uogomis! Kreminis ir labai skanus tofu desertas stiklainiuke.
1 skardinės riebaus kokosų pieno ( naudojame tik kietąją dalį)
150 g šilauogių ar kitų mėgstamų uogų
1/8 a.š. ciberžolės
1 a.š. tarkuotos citrinos žievelės
6 v.š. citrinos sulčių
4-7 v.š. klevų sirupo
350 g šilkinio tofu
Pimas sluoksnis:
Tofu kartu su klevų sirupu (3-5 v.š., saldumą pagal save reguliuojame, citrinos žievele, 4 v.š. citrinos sultimis, ciberžole sudedame į maisto trintuvą ir sutriname iki vientisos, kreminės konsistencijos.
Masę supilame į puodą, užverdame ir maišydami paverdame vieną minutę ant silpnos ugnies.
Gautą masę supilstome į pasirinktus indelius ir dedame į šaldytuvą 1 valandai.
Gaminame antrąjį sluoksnį: uogas sutriname su 1 šaukštu klevų sirupu ir ant nedidelės ugnies paverdame apie 6 – 8 minutes. Paliekame atvėsti kambario temperatūroje.
Gaminame trečiąjį sluoksnį: kokosų pieną sumaišome su likusiu klevų sirupu, likusiomis citrinos sultimis ir su elektriniu mikseriu išplakame iki kreminės konsistencijos.
Sluoksniuojame desertą: ant stiklainiuko dugno pilame tofu sluoksnį, tuomet uogas ir galiausiai kokosų kremą. Puošiame uogomis, riešutais, kokosų drožlėmis.