Tofu desertas stiklainiuke

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
Porcijos
2
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Pavasariu dvelkiantis desertas be pieno produktų su uogomis! Kreminis ir labai skanus tofu desertas stiklainiuke.

Ingredientai

1 skardinės riebaus kokosų pieno ( naudojame tik kietąją dalį)

150 g šilauogių ar kitų mėgstamų uogų

1/8 a.š. ciberžolės

1 a.š. tarkuotos citrinos žievelės

6 v.š. citrinos sulčių

4-7 v.š. klevų sirupo

350 g šilkinio tofu

Paruošimo būdas
1

Pimas sluoksnis:

Tofu kartu su klevų sirupu (3-5 v.š., saldumą pagal save reguliuojame, citrinos žievele, 4 v.š. citrinos sultimis, ciberžole sudedame į maisto trintuvą ir sutriname iki vientisos, kreminės konsistencijos.

Masę supilame į puodą, užverdame ir maišydami paverdame vieną minutę ant silpnos ugnies.

Gautą masę supilstome į pasirinktus indelius ir dedame į šaldytuvą 1 valandai.

2

Gaminame antrąjį sluoksnį: uogas sutriname su 1 šaukštu klevų sirupu ir ant nedidelės ugnies paverdame apie 6 – 8 minutes. Paliekame atvėsti kambario temperatūroje.

3

Gaminame trečiąjį sluoksnį: kokosų pieną sumaišome su likusiu klevų sirupu, likusiomis citrinos sultimis ir su elektriniu mikseriu išplakame iki kreminės konsistencijos.

4

Sluoksniuojame desertą: ant stiklainiuko dugno pilame tofu sluoksnį, tuomet uogas ir galiausiai kokosų kremą. Puošiame uogomis, riešutais, kokosų drožlėmis.

  1. Shaggy.lt

    Labai vykęs receptas, ačiū 🙂

    kilimai | modernus kilimai | apvalus kilimai | vaikiski kilimai