Aprašymas
Labai skanus keksas su tofu. Primena minkštą, drėgną varškės keksą. Puikus pasirinkimas, jei nevartojate pieno produktų.
Ingredientai
- 100 g grikių miltų
- 60 g ryžių miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- Žiupsnis druskos
- 100 g tofu
- 3 kiaušiniai
- 80 g cukraus
- 40 g tirpinto kokosų aliejaus
- 1/2 citrinos sulčių
- Citrinos žievelė
- 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
Paruošimo būdas
1
Miltus permaišome su druska ir kepimo milteliais.
2
Tofų, kiaušinius, citrinos sultys, cukrų, vanilės ekstraktą ir aliejų sutriname maisto smulkintuvu. Įmaišome citrinos žievelę.
3
Sujungiame dvi mases ir užmaišome tešlą.
4
Tešlą dedame į aliejumi pateptą kepimo formą.
5
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min.
6
Atvėsiname 10-15 min formoje. Tuomet ištraukiame ir atvėsiname ant grotelių.
7
Papuošiame ir tiekiame.