Tofu keksas

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
40 min.
Porcijos
Kepimo forma 17 cm.
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Labai skanus keksas su tofu. Primena minkštą, drėgną varškės keksą. Puikus pasirinkimas, jei nevartojate pieno produktų.

Ingredientai
  • 100 g grikių miltų
  • 60 g ryžių miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • Žiupsnis druskos
  • 100 g tofu
  • 3 kiaušiniai
  • 80 g cukraus
  • 40 g tirpinto kokosų aliejaus
  • 1/2 citrinos sulčių
  • Citrinos žievelė
  • 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
Paruošimo būdas
1

Miltus permaišome su druska ir kepimo milteliais.

2

Tofų, kiaušinius, citrinos sultys, cukrų, vanilės ekstraktą ir aliejų sutriname maisto smulkintuvu. Įmaišome citrinos žievelę.

3

Sujungiame dvi mases ir užmaišome tešlą.

4

Tešlą dedame į aliejumi pateptą kepimo formą.

5

Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min.

6

Atvėsiname 10-15 min formoje. Tuomet ištraukiame ir atvėsiname ant grotelių.

7

Papuošiame ir tiekiame.