Aprašymas
Labai skanūs sūreliai, skoniu primenantys tradicinius varškės.
Ingredientai
- 200 g kietojo tofu
- 3 v.š. klevų sirupo
- 2 v.š. citrinos sulčių
- 1/2 a.š. Matcha arbatos
- 2 v.š. riebaus kokosų pieno (kietosios dalies)
- 1,5 v.š. kokosų drožlių
- Žiupsnis druskos
- 150 g juodojo šokolado
Paruošimo būdas
1
Visus ingredientus (išskyrus šokoladą) dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos konsistencijos.
2
Masę dedame į silikonines formeles ir dedame į šaldiklį 4 val.
3
Šokoladą ištirpiname vandens vonelėje.
4
Sūrelį šakutės pagalba įmerkiame į šokoladą, nuvarviname ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos lentutės.
5
Paliekame kambario temperatūroje.
Pastabos:
- 1. Jei šokoladas per tirštas, galite įdėti 15-20 g. kakavos sviesto.
- 2. Sūrelius galite iš pradžių palaikyti šaldytuve, o po to įdėti į šaldymo kamerą (taip bus paprasčiau padengti šokoladu).
Sveiki, kuom galeciau pakeist ta matcha? 🙂 aciu
Sveiki, galite pakeisti 2 a.š. kakavos miltelių, bus labai skanūs šokoladiniai sūreliai. Arba galite įpilti vanilės ekstrakto, tuomet bus vaniliniai. Čia išbandyti variantai.
Manau, kad galima vietoje kokosų pieno įpilti uogų tyrės, tuomet bus uogų skonio.