Aprašymas
Labai gardus, trapus obuolių pyragas. Formelė 13×10, norint didesnio pyrago, didinkite produktų kiekį.
Ingredientai
- 80 g avižinių miltų (kavamalėje susmulkinkite avižas ilgo virimo)
- 30g kokosų miltų
- 125 g bananų
- 30 g kokosų aliejus
- 1 a.š. malto cinamono
- 150 g obuolių
- 20 g graikinių riešutų
- 10 ml citrinų sulčių
Paruošimo būdas
1
Obuolius sutarkuoti, įdėti cinamoną, įpilti citrinų sulčių, išmaišyti ir palikti.
2
Kitame inde sumaišyti visus birius produktus (išskyrus riešutus). Įpilti kokosų aliejų, įtrinti rankomis, kad gautųsi trupiniai.
3
Gautą masę padalinti į 2 dalis. Į vieną iš dalių sutrinti bananą, gausis elastinga tešla, kurią dedame į formelę (padengta kepimo popieriumi arba sutepta kokosų aliejumi).
4
Sudedame obuolius.
5
Į kitą miltų masę susmulkiname riešutus ir apibarstome pyragą.
6
Kepame 180c° 30-35 minutes.
7
Ištraukiame iš orkaitės ir pilnai atvėsiname.