Aprašymas
Skani, minkšta, traški bananų duona be pridėtinio cukraus.
Ingredientai
- 3 sunokę bananai
- 1 kiaušinis
- 50 m alyvuogių aliejaus
- 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
- 1 a.š. citrinos sulčių
- 150 g pilno grūdo speltų miltų
- 1 a.š. sodos
- 1/2 a.š. cinamono
- 1/4 a.š. malto imbiero
- 1/4 a.š. malto muskato riešuto
- Žiupsnis druskos
- 50 g sorų kruopų
Paruošimo būdas
1
Banaus sutriname šakute. Įmušame kiaušinį, pilame aliejų, vanilės ekstraktą, citrinos sultys ir lengvai išplakame.
2
Miltus sumaišome su soda, druska ir priekoniais.
3
Sujungiame dvi mases (ilgai maišyti nereikia).
4
Įmaišome sorų kuopas
5
Tešlą pilame į aliejumi pateptą formą. Galima įspausti per pusę perjautą bananą papuošimui.
6
Kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-60 min.
7
Pilnai atvėsiname kepimo formoje.
8
Ištraukiame, supjaustome ir tiekiame.