Traškios brokolių salotos su avinžirniais

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
15 min
Porcijos
2-3
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Traškios brokolių salotos su avinžirniais puikiai tiks pietums ar sotesnei vakarienei. Vietoj spanguolių galite naudoti razinas!

Ingredientai
  • 60 g sūdytų ir kepintų žemės riešutų
  • 1 brokolio smulkinto žiedinėliais
  • 1 skardinės konservuotų arba 250 g virtų avinžirnių
  • 1/2 vidutinio svogūno
  • Poros saujos džiovintų spanguolių
  • 25 g šviežių petražolių

Padažui:

  • 50 ml citrinos sulčių
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š. medaus
  • 1 a.š. garstyčių
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. juodųjų pipirų
Paruošimo būdas
1

Svogūną susmulkiname. Brokolius užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame 2 minutėms.

2

Padažui skirtus ingredientus sumaišome.

3

Nuo brokolių nukošiame vandenį ir sumaišome su kitais ingredientais ir paruoštu padažu.