Aprašymas
Traškios brokolių salotos su avinžirniais puikiai tiks pietums ar sotesnei vakarienei. Vietoj spanguolių galite naudoti razinas!
Ingredientai
- 60 g sūdytų ir kepintų žemės riešutų
- 1 brokolio smulkinto žiedinėliais
- 1 skardinės konservuotų arba 250 g virtų avinžirnių
- 1/2 vidutinio svogūno
- Poros saujos džiovintų spanguolių
- 25 g šviežių petražolių
Padažui:
- 50 ml citrinos sulčių
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 v.š. medaus
- 1 a.š. garstyčių
- 1 skiltelės česnako
- 1 a.š. druskos
- 1/4 a.š. juodųjų pipirų
Paruošimo būdas
1
Svogūną susmulkiname. Brokolius užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame 2 minutėms.
2
Padažui skirtus ingredientus sumaišome.
3
Nuo brokolių nukošiame vandenį ir sumaišome su kitais ingredientais ir paruoštu padažu.
Ačiū,už receptą,skaniai skaitosi🙂