Pati skaniausia sriuba – trinta baravykų, kurią gardiname kokosų pienu ir petražolėmis. Dabar pats metas ją virti kol grybų sezonas nepasibaigė 🙂
- 2 vidutinio dydžio svogūnų
- 1 v.š. aliejaus
- 200 g baravykų
- 4 nedidelių bulvių
- 2 vidutinio dydžio morkų
- 600 ml daržovių sultinio
- Saujos petražolių
- 60 ml kokosų grietinėlės
- 1 a. š. ciberžolės
- Druskos, pipirų (pagal skonį)
Sultinį užverdame ir sudedame smulkiai supjaustytas morkas, verdame apie 7 minutes kol paruošime kitus ingredientus.
Svogūnus nulupame, susmulkiname. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname svogūnus, kai svogūnai suminkštėja sudedame smulkiai supjaustytus baravykus. Kepame apie 5 minutes.
Apkeptus grybus su svogūnais sudedame į sultinį, sumetame supjaustytas bulves ir viską verdame 20 minučių. Suberiame smulkintas petražoles, prieskonius ir įpilame grietinėlę. Verdame apie 3 minutes kol sutirštės. Kai sriuba jau paruošta sutriname trintuvu ir tiekiame su smulkintomis petražolėmis.