Trinta moliūgo ir morkų sriuba

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
40 min.
Porcijos
4
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Dažniausiai gaminant sriubą daržoves tiesiog dedame į sultinį ir verdame. Šį kartą nusprendžiau daržoves iškepti orkaitėje ir tik tada dėti į sultinį. Sriuba gavosi labai skani, turtingo ir sodraus skonio.

O kai lauke jau ne taip karšta ir trūksta saulės, ši nuostabios spalvos sriuba sušildys ir skrandį, ir širdį.

Ingredientai
Paruošimo būdas
1

Supjaustome moliūgą ir morkas. Dedame į kepimo skardą, apšlakstome aliejumi arba dedame ghį. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol suminkštės (man prireikė 30 min).

2

Smulkiai supjaustome petražoles.

3

Iškeptas daržoves dedame į puodą ir užpilame karštu sultiniu.

4

Keptuvėje įkaitiname 1-2 v.š. aliejaus arba ghi, beriame kmyno ir kumino sėklas, maišant kepame 10 sekundžių, beriame ciberžolę, asfetidą, permašome ir kepame 3-5 sekundes ir prieskonių mišinį pilame į sriubą.

5

Sriubą sutriname smulkintuvu, dedame pupeles ir užviriname.

6

Dedame petražoles, permaišome ir tiekiame.

 

Pastabos: pupeles galima sutrinti kartu su daržovėmis, bet mums taip buvo skaniau.