Dažniausiai gaminant sriubą daržoves tiesiog dedame į sultinį ir verdame. Šį kartą nusprendžiau daržoves iškepti orkaitėje ir tik tada dėti į sultinį. Trinta moliūgo ir morkų sriuba gavosi labai skani, turtingo ir sodraus skonio.
O kai lauke jau ne taip karšta ir trūksta saulės, ši nuostabios spalvos sriuba sušildys ir skrandį, ir širdį.
- 220 g moliūgo
- 1 morka
- 5 v.š. virtų/konservuotų pupelių
- 400 ml daržovių sultinio
- 1/2 a.š. ciberžolės
- 1/2 a.š. kumino sėklų
- 1/2 a.š. kmynų sėklų
- 1/4 a.š. asafetidos
- pagal skonį šviežių petražolių
- Aliejus
- Druska pagal skonį
Supjaustome moliūgą ir morkas. Dedame į kepimo skardą, apšlakstome aliejumi arba dedame ghį. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol suminkštės (man prireikė 30 min).
Smulkiai supjaustome petražoles.
Iškeptas daržoves dedame į puodą ir užpilame karštu sultiniu.
Keptuvėje įkaitiname 1-2 v.š. aliejaus arba ghi, beriame kmyno ir kumino sėklas, maišant kepame 10 sekundžių, beriame ciberžolę, asfetidą, permašome ir kepame 3-5 sekundes ir prieskonių mišinį pilame į sriubą.
Sriubą sutriname smulkintuvu, dedame pupeles ir užviriname.
Dedame petražoles, permaišome ir tiekiame.
Pastabos: pupeles galima sutrinti kartu su daržovėmis, bet mums taip buvo skaniau.