Aprašymas
Šį paprasta sriuba įrodo, kad moliūgas yra nuostabi daržovė ir nereikia naudoti daug įvairių produktų tam, kad išgauti nuostabų patiekalo skonį. Svarbu tik tinkamai parinkti priedus, kad jį paryškinti. Šiame patiekale tai puikia atlieka imbieras ir apelsinų sultys.
Ingredientai
- 1 kg moliūgo
- 1 l daržovių sultinio
- 10 g šviežias imbiero
- 60 ml apelsinų sulčių
- Druska pagal skonį
- Juodieji pipirai pagal skonį
- Aliejus arba sviestas kepimui
Paruošimo būdas
1
Moliūgą supjaustome nedideliais kubeliais.
2
Puode ištirpiname sviestą/įkaitiname aliejų, dedame imbierą, moliūgą ir maišant kepame 5-6 minutes.
3
Įpilame sultinį, užverdame. Sumažiname ugnį ir verdame apie 20 min. arba kol moliūgas suminkštės.
4
Sriubą sutriname maisto smulkintuvu. Įpilame apelsinų sultys, pagardiname druska ir pipirais.
5
Tiekiame šiltą su pasirinktais priedais (grietine, sėklomis, skrebučiais ir t.t.).