Aprašymas
Trinta moliūgų sriuba su imbieru ir anakardžių riešutais – sotus, augalingas ir maistingas patiekalas. Tiekite su viso grūdo duonele ir papildomai galite gardinti mėgstamomis sėklomis ir žolelėmis.
Ingredientai
- 1 kg moliūgo
- 2 vnt. bulvių
- 20 g šviežios imbiero šaknies
- 2 v.š. aliejaus
- 100 g anakardžių riešutų
- 1 vnt. svogūno
- 1/2 a.š. juodųjų pipirų
- 1/2 a.š. druskos
Paruošimo būdas
1
Moliūgą, bulves, svogūną ir imbierą nulupkite, supjaustykite kubelias.
2
Puodę įkaitinkite aliejų, suberkita svogūnus kartu su imbieru ir pakepinkite kelias minutes.
3
Į puodą sudėkite likusias daržoves ir pakepinkite 3 minutes. Nepamirškite pamaišyti.
4
Daržoves užpilkite vandeniu. Anakardžius nuplaukite ir sudėkite į puodą. Išmaišykite ir virkite apie 20 min., kol bulvės suminkštės.
5
Baigus virti sriubą sutrinkite trintuvu iki vientisos masės