Trinta moliūgų sriuba su lęšiais

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
10 min. + 30 min virimas
Porcijos
4-5
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Maistinga, gardi, soti, trinta moliūgų sriuba su lęšiais. Tiks tiek vakarienei, tiek pietums. Rūkyta paprika, cinamonas bei kuminas suteiks sriubai išraiškingą ir išskirtinį skonį.

Ingredientai
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 450-500 g moliūgo
  • 3 vnt. vidutinio dydžio morkų
  • 1 svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • 2 skardinių konservuotų rudųjų lęšių (2 x 400 g) arba 480 g virtų
  • 750 ml vandens
  • 250 ml kokosų pieno (18% riebumo)
  • 2 a.š. rūkytos paprikos miltelių
  • 2 a.š. ciberžolės miltelių
  • 1 a.š. kumino miltelių
  • 1/2 a.š. cinamono
  • Druskos ir pipirų

 

Paruošimo būdas
1

Svogūnus susmulkiname į nedidelius kvadratėlius. Česnaką sutriname.

2

Morkas ir moliūgą supjaustome kubeliais. Nuo lęšių nupilame vandenį, perplauname po tekančiu vandeniu.

3

Puode įkaitiname aliejų. Sudedame svogūnus ir maišant pakepiname 2-3 minutes. Sudedame česnaką, prieskonius, išmaišome ir pakepiname dar kelias minutes. Sudedame į puodą morkas, moliūgus ir užpilame vandeniu. Puodą uždengiame ir verdame ant vidutinės kaitros 20 minučių.

4

Pabaigoje sudedame lęšius, supilame kokosų pieną. Paverdame dar 5 minutes. Puodą nuimame nuo ugnies, sriubą sutriname. Galime pagardinti maltais čili pipirais bei šviežiomis petražolėmis.