Maistinga, gardi, soti, trinta moliūgų sriuba su lęšiais. Tiks tiek vakarienei, tiek pietums. Rūkyta paprika, cinamonas bei kuminas suteiks sriubai išraiškingą ir išskirtinį skonį.
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus
- 450-500 g moliūgo
- 3 vnt. vidutinio dydžio morkų
- 1 svogūno
- 3 skiltelių česnako
- 2 skardinių konservuotų rudųjų lęšių (2 x 400 g) arba 480 g virtų
- 750 ml vandens
- 250 ml kokosų pieno (18% riebumo)
- 2 a.š. rūkytos paprikos miltelių
- 2 a.š. ciberžolės miltelių
- 1 a.š. kumino miltelių
- 1/2 a.š. cinamono
- Druskos ir pipirų
Svogūnus susmulkiname į nedidelius kvadratėlius. Česnaką sutriname.
Morkas ir moliūgą supjaustome kubeliais. Nuo lęšių nupilame vandenį, perplauname po tekančiu vandeniu.
Puode įkaitiname aliejų. Sudedame svogūnus ir maišant pakepiname 2-3 minutes. Sudedame česnaką, prieskonius, išmaišome ir pakepiname dar kelias minutes. Sudedame į puodą morkas, moliūgus ir užpilame vandeniu. Puodą uždengiame ir verdame ant vidutinės kaitros 20 minučių.
Pabaigoje sudedame lęšius, supilame kokosų pieną. Paverdame dar 5 minutes. Puodą nuimame nuo ugnies, sriubą sutriname. Galime pagardinti maltais čili pipirais bei šviežiomis petražolėmis.