Aprašymas
Kreminę, gardžią, kokosinę trintą pievagrybių sriubą pagaminsite vos per 30 minučių ir gaminimui pakaks tik vieno pieno. Nemėgstant kokoso skonio visuomet galima naudoti įprastą grietinėlę ar pasirinkti avižų, sojų alternatyvas.
Ingredientai
- 600 ml daržovių ar vištienos sultinio
- 500 g pievagrybių
- 250 ml kokosų pieno (18% riebumo)
- 1 svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 2 v.š. aliejaus
- 2 v.š. viso grūdo avižų ar speltos miltų
- 1/4 a.š. aitriosios paprikos miltlių
- 1/4 a.š. juodųjų pipirų
- 1/2 a.š. druskos
Paruošimo būdas
1
Svogūnus, česnakus, pievagrybius susmulkiname.
2
Puode įkaitiname aliejų, sudedame svogūnus su česnakais ir pakepiname kelias minutes.
3
Sudedame miltus, pievagrybius, sumaišome ir pakepiname dar kelias minutes. Supilame sultinį, verdame 10 minučių.
4
Sudedame prieskonius, supilame kokosų pieną ir paverdame dar 10 minučių.
5
Sriubą sutriname iki kreminės konsistencijos.
6
Tiekiame su sėklomis, duonele ar žolelėmis.