Trinta žaliųjų žirnelių ir mėtų sriuba

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
30 min
Porcijos
4
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Gaivi ir vasariška sriuba su mėtomis ir bazilikais.

Ingredientai
  • 1 pundelio svogūno laiškų
  • 2 v.š. aliejaus
  • 1 didelės bulvės (galima dėti ir batatą)
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 l daržovių sultinio
  • 400 g šaldytų žirnelių
  • Saujos mėtų lapelių
  • Saujos baziliko lapelių
Paruošimo būdas
1

Svogūnus susmulkiname. Puode įkaitiname aliejų ir sudedame svogūnus. Pakepiname kelias minutes.

2

Supilame sultinį ir sudedame pjaustytą bulvę. Verdame 10 minučių. Tuomet sudedame žirnelius ir dar paverdame apie 8 minutes kol bulvės suminkštės.

3

Sriubą nuimame nuo ugnies, sumetame mėtų, bazilikų lapelius ir sutriname iki vientisos konsistencijos. Tiekiame su sezamo sėklomis