Aprašymas
Gaivi ir vasariška sriuba su mėtomis ir bazilikais.
Ingredientai
- 1 pundelio svogūno laiškų
- 2 v.š. aliejaus
- 1 didelės bulvės (galima dėti ir batatą)
- 1 skiltelės česnako
- 1 l daržovių sultinio
- 400 g šaldytų žirnelių
- Saujos mėtų lapelių
- Saujos baziliko lapelių
Paruošimo būdas
1
Svogūnus susmulkiname. Puode įkaitiname aliejų ir sudedame svogūnus. Pakepiname kelias minutes.
2
Supilame sultinį ir sudedame pjaustytą bulvę. Verdame 10 minučių. Tuomet sudedame žirnelius ir dar paverdame apie 8 minutes kol bulvės suminkštės.
3
Sriubą nuimame nuo ugnies, sumetame mėtų, bazilikų lapelius ir sutriname iki vientisos konsistencijos. Tiekiame su sezamo sėklomis