Aprašymas
Troškinys su lęšiais puikiai tiks greitiems, maistingiems ir augalingiems pietums. Tinka tiekti su įvairiomis kruopomis.
Ingredientai
- 300 g raudonųjų lęšių
- 1 svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 250 ml kokosų grietinėlės (18% proc. riebumo)
- 500 ml vandens
- 150 g špinatų
- 1 skardinės konservuotų pomidorų
- 1 a.š. ciberžolės miltelių
- 1/4 a.š. aitriosios paprikos miltelių
- 1/2 a.š. kumino miltelių
- 1/2 a.š. imbiero miltelių
- 1/2 a.š. juodųjų pipirų
- 1 a.š. druskos
- 1 v.š. aliejaus
Paruošimo būdas
1
Svogūną ir česnaką supjaustome smulkiais gabaliukais.
2
Gilioje keptuvėje ar puode įkaitiname aliejų. Sudedame svogūnus, česnakus ir pakepiname kelias minutes. Sudedame prieskonius ir maišant pakepiname dar kelias minutes.
3
Sudedame lęšius, pomidorus, supilame grietinėlę, vandenį ir troškiname 15 minučių ant vidutinės kaitros.
4
Sudesame špinatus ir dar patroškiname 10 minučių.