Vafliai su moliūgais

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
10 min + kepimas
Porcijos
2-3
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Vafliai su moliūgais puikiai tiks savaitgalio pusryčiams. Moliūgą pakaks sutarkuoti ir nereikės gaminti moliūgų tyrės.

Ingredientai
  • 3 kiaušinių
  • 3 v.š. cukraus
  • 200 g viso grūdo speltos ar kvietinių miltų
  • 90 g sviesto
  • 150 ml vandens
  • 2 v.š. graikiško jogurto
  • 300 g moliūgo
  • 1/2 a.š. cinamono
  • 1 a.š. kepimo miltelių
Paruošimo būdas
1

Baltymus atskiriame nuo trynių. Sviestą ištirpiname. Moliūgus sutarkuojame per smulkią tarką.

2

Trynius sumaišome su cukrumi, jogurtu, tirpintu sviestu ir tarkuotu moliūgu.

3

Suberiame miltus, kepimo miltelius, cinamoną. Pilame po truputį vandenį ir maišome.

4

Baltymus išplakame iki standžios konsistencijos. Atsargiai sumaišome su tešla.

5

Vaflinę įkaitiname ir kepame vaflius.