Vafliai su špinatais ir feta

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
10 min
Porcijos
4
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Vafliai su špinatais ir feta – šauni idėja nesaldiems savaitgalio pusryčiams. Būtinai į tešlą įmaišykite ir pilno grūdo miltų, kad suvartotumėta daugiau skaidulinių medžiagų. Vaflius tiekite su šviežiomis daržovėmis: pomidorais, ridikėliais, paprikomis.

 

 

Ingredientai
  • 2 kiaušinių
  • 70 g špinatų
  • 80 g sviesto
  • 100 g pilno grūdo kvietinių ar speltos miltų
  • 80 g rafinuotų kvietinių miltų
  • 130 g fetos sūrio
  • 340 ml pieno arba vandens
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/3 a.š. česnako miltelių
  • 1 a.š. džiovintų bazilikų
  • Žiupsnio juodųjų pipirų
Paruošimo būdas
1

Įjungiame vaflinę ir įkaitiname.

2

Sviestą ištirpiname. Kiaušinius išplakame kartu su pienu, tirpintu sviestu. Įmaišome smulkintus špinatus, prieskonius ir fetą. Po truputį beriame miltus ir maišome su šluotele.

3

Vaflius kepame įkaitintoje vaflinėje ir iškepusios atvėsiname. Tiekiame su mėgstamomis daržovėmis.