Aprašymas
Vafliai su špinatais ir feta – šauni idėja nesaldiems savaitgalio pusryčiams. Būtinai į tešlą įmaišykite ir pilno grūdo miltų, kad suvartotumėta daugiau skaidulinių medžiagų. Vaflius tiekite su šviežiomis daržovėmis: pomidorais, ridikėliais, paprikomis.
Ingredientai
- 2 kiaušinių
- 70 g špinatų
- 80 g sviesto
- 100 g pilno grūdo kvietinių ar speltos miltų
- 80 g rafinuotų kvietinių miltų
- 130 g fetos sūrio
- 340 ml pieno arba vandens
- 1/2 a.š. druskos
- 1/3 a.š. česnako miltelių
- 1 a.š. džiovintų bazilikų
- Žiupsnio juodųjų pipirų
Paruošimo būdas
1
Įjungiame vaflinę ir įkaitiname.
2
Sviestą ištirpiname. Kiaušinius išplakame kartu su pienu, tirpintu sviestu. Įmaišome smulkintus špinatus, prieskonius ir fetą. Po truputį beriame miltus ir maišome su šluotele.
3
Vaflius kepame įkaitintoje vaflinėje ir iškepusios atvėsiname. Tiekiame su mėgstamomis daržovėmis.