Aprašymas
Minkšti, purūs vafliai su varške ir bananais. Tiks savaitgalio išskirtiniems pusryčiams!
Ingredientai
- 2 kiaušinių
- 60 g sviesto
- 100 g kvietinių miltų
- 70 g viso grūdo speltos miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 180 g varškės
- 1 banano
- 1 v.š. aguonų
- 200 ml pieno
- 2-3 v.š. cukraus
- 3 v.š. citrinos sulčių
Paruošimo būdas
1
Sviestą ištirpinkite.
2
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
3
Trynius sumaišykite su cukrumi, varške, aguonomis, citrinų sultimis, tirpintu sviestu.
4
Į trynių masę suberkite miltus, kepimo miltelius ir išmaišykite. Supilkite pieną ir dar kartą gerai permaišykite.
5
Į tešlą įmaišykite gabaliukais supjaustytą bananą.
6
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžios konsistencijos. Sumaišykite su tešla.
7
Vaflinę įkaitinkite ir kepkite vaflius. Tiekite su uogomis, jogurtu, uogiene ar vaisiais.