Vafliai su žemės riešutų sviestu

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
Porcijos
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Belgiški vafliai su žemės riešutų sviestu ir bananų-apelsinų padažu. Tobuli savaitgalio pusryčiai.

Ingredientai
  • 200 g pilno grūdo miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. sodos
  • 2 v.š. cukraus
  • 1 a.š. malto cinamono
  • Žiupsnis druskos
  • 50 g tirpinto sviesto
  • 500 g kefyro
  • 90 g žemės riešutų sviesto (galima pakeisti tahini pasta)
  • 2 kiaušiniai
  • Padažui:
  • 1-2 bananai
  • 1 apelsino sultys
  • 1/2 a.š. malto cinamono
  • 1 v.š. rudojo cukraus
Paruošimo būdas
1

Dubenyje sumaišome miltus, sodą, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.

2

Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su kefyru, sviestu ir riešutu pasta.

3

Sujungiame 2 mases ir užmaišome tešlą vafliams.

4

Kepame gerai įkaitintoje vaflinėje iki gražios auksinės spalvos.

5

Supjaustome bananą griežinėliais ir dedame į kepimo formą, užpilame sultimis, apibarstome cukrumi ir cinamonu. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min (arba kol bananai suminkštės). Sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masė.

6

Vaflius tiekiame su bananų-apelsinų padažu.

7