Aprašymas
Paprasti, tačiau labai skanūs varškėčiai. Paruošimas reikalauja mažai laiko (nereikia nieko plakti, maišyti), proporcijos aiškios, todėl juos lengva greitai pagaminti.
Ingredientai
- 200 g varškės
- 2 v.š. miltų (Pilno grūdo)
- 1-2 v.š. grietinės
- 1/2 a.š. malto cinamono
- 2 a.š. juodųjų sezamų sėklų
- Cukrus pagal skonį
- Žiupsnis druskos
- Aliejus kepimui
Paruošimo būdas
1
Varškę ištriname su cukrumi ir cinamonu.
2
Beriame miltus, sezamų sėklas, druską, dedame grietinę (jei varškė šlapia nebūtinai) ir užmaišome tešlą varškėčiams.
3
Formuojame varškėtukus.
4
Kepame vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus arba ghi.
5
Tiekiame šiltus su grietine, uogiene ar sirupu.