Natūraliai saldus varškės apkepas su bolivine balanda ir uogomis.
- 500 g varškės
- 2 bananų
- 50 g migdolų miltų
- 80 g bolivinės balandos kruopų (sveriame prieš virimą), virtos turėtų būti apie 260 g
- 50 g graikiško jogurto
- 2 šaukštų aguonų
- 1 kiaušinio
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- Žiupsnio druskos
- Saujos mėgstamų uogų ir migdolų drožlių
Bolivinę balandą išverdame (virimo instrukciją rasite ant pakuotės) ir jeigu lieka vandens nupilame, atvėsiname.
Orkaitę įjungiame ir įkaitiname iki 180 laipsnių.
Bananus sutriname su šakute, sudedame varškę ir dar kartą viską gerai pertriname. Įmušame kiaušinį. Sudedame migdolų miltus, aguonas, bolivinę balandą, druską, kepimo miltelius ir jogurtą. Viską išmaišome iki vientisos masė.
Kepimo skardą ištepame aliejumi ir sudedame masę, o ant viršaus sudedame uogas, migdolų drožles.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes kol paviršius gražiai paruduos. Kepimas gali užtrukti ilgiau, jeigu naudosite aukštą kepimo formą.
Apkepą būtinai atvėsiname ir tiekiame su mėgstamomis uogomis, uogienę ar jogurtu.