Varškės apkepas be glitimo

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
50 min
Porcijos
6
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Natūraliai saldus varškės apkepas su bolivine balanda ir uogomis.

Ingredientai
  • 500 g varškės
  • 2 bananų
  • 50 g migdolų miltų
  • 80 g bolivinės balandos kruopų (sveriame prieš virimą), virtos turėtų būti apie 260 g
  • 50 g graikiško jogurto
  • 2 šaukštų aguonų
  • 1 kiaušinio
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • Žiupsnio druskos
  • Saujos mėgstamų uogų ir migdolų drožlių
Paruošimo būdas
1

Bolivinę balandą išverdame (virimo instrukciją rasite ant pakuotės) ir jeigu lieka vandens nupilame, atvėsiname.

2

Orkaitę įjungiame ir įkaitiname iki 180 laipsnių.

3

Bananus sutriname su šakute, sudedame varškę ir dar kartą viską gerai pertriname. Įmušame kiaušinį.  Sudedame migdolų miltus, aguonas, bolivinę balandą, druską, kepimo miltelius ir jogurtą. Viską išmaišome iki vientisos masė.

4

Kepimo skardą ištepame aliejumi ir sudedame masę, o ant viršaus sudedame uogas, migdolų drožles.

5

Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes kol paviršius gražiai paruduos. Kepimas gali užtrukti ilgiau, jeigu naudosite aukštą kepimo formą.

6

Apkepą būtinai atvėsiname ir tiekiame su mėgstamomis uogomis, uogienę ar jogurtu.