Varškės apkepas su moliūgais

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
40 min
Porcijos
4
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Varškė apkepas su moliūgais – labai paprastai pagaminamas ir tikrai gardus. Reiktų tik pjaustyti atvėsusį, nes papildomai miltai ar manų kruopos nėra dedamos.

Ingredientai
  • 500 g varškės
  • 400 g moliūgo
  • 4 v.š. avižinių dribsnių
  • 2 v.š. cukraus ar kito saldiklio
  • Žiupsnio druskos
  • 1 a.š. cinamono
  • 3 kiaušinių
  • Aliejaus kepimo formai patepti
Paruošimo būdas
1

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo formą ištepame aliejumi (naudojau 26 skermens, apvalią ir neaukštą formą).

2

Moliūgą sutarkuojame per stambią tarką.

3

Varškę sumaišome su kiaušiniais ir cukrumi. Sudedame moliūgus, avižas, druską, cinamoną ir viską gerai išmaišome.

4

Gautą masę sudedame į kepimo indą.

5

Viršų galime papuošti šaldytomis ar šviežiomis uogomis. Į apkepo tešlą papildomai galima įmaišyti riešutų.

6

Kepame 45 minutes, 180 laipsnių temperatūroje.

7

 Iškepusį apkepą atvėsiname ir tik tuomet pjaustome.

8

Tiekiame su trintomis uogomis, uogiene ar natūraliu jogurtu.