Varškės desertas su vaisiais ir riešutais

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
15 min + šaldymas
Porcijos
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Spalvingas varškės desertas su vaisiais ir riešutais puikiai tiks jūsų šventiniam stalui. Galima daryti ir be papildomo saldiklio, nes džiovinti vaisiai jau yra saldūs. Galite dėti savo mėgstamus riešutus, o vietoj kokosų grietinėlės puikiai tinka ir įprasta.

Ingredientai
  • 350 g varškės
  • 100 g kokosų grietinėlės (naudojau 19% riebumo ir tetrapako)
  • 50 ml medaus ar klevų sirupo
  • 200 g džiovintų abrikosų
  • 100 g pistacijų
  • 200 g kepintų ir sūdytų žemės riešutų
  • 100 g džiovintų spanguolių
  • 20 g želatinos (naudojau smulkią)+ 100 ml vandens
Paruošimo būdas
1

Varškę sumaišome su klevų sirupu ir kokosų grietinėle. Sutriname su blenderiu iki vientisos masės.

2

Į varškę sudedame spanguoles, riešutus ir susmulkintus abrikosus. Viską gerai išmaišome.

3

Želatiną užpilame karštu vandeniu ir su šluotele maišome kol ištirpsta. Vanduo neturi būti verdantis! Želatiną supilame į varškės masę ir gerai išmaišome.

4

Indą, į kurį dėsime masę išklojame maistine plėvele. Sudedame masę ir gerai prispaudžiame. Paliekame per naktį stingti šaldytuve! Aš naudojau formą duonelės kepimui.