Spalvingas varškės desertas su vaisiais ir riešutais puikiai tiks jūsų šventiniam stalui. Galima daryti ir be papildomo saldiklio, nes džiovinti vaisiai jau yra saldūs. Galite dėti savo mėgstamus riešutus, o vietoj kokosų grietinėlės puikiai tinka ir įprasta.
- 350 g varškės
- 100 g kokosų grietinėlės (naudojau 19% riebumo ir tetrapako)
- 50 ml medaus ar klevų sirupo
- 200 g džiovintų abrikosų
- 100 g pistacijų
- 200 g kepintų ir sūdytų žemės riešutų
- 100 g džiovintų spanguolių
- 20 g želatinos (naudojau smulkią)+ 100 ml vandens
Varškę sumaišome su klevų sirupu ir kokosų grietinėle. Sutriname su blenderiu iki vientisos masės.
Į varškę sudedame spanguoles, riešutus ir susmulkintus abrikosus. Viską gerai išmaišome.
Želatiną užpilame karštu vandeniu ir su šluotele maišome kol ištirpsta. Vanduo neturi būti verdantis! Želatiną supilame į varškės masę ir gerai išmaišome.
Indą, į kurį dėsime masę išklojame maistine plėvele. Sudedame masę ir gerai prispaudžiame. Paliekame per naktį stingti šaldytuve! Aš naudojau formą duonelės kepimui.