Varškės ir aguonų pyragas

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
~1 val. 30 min.
Porcijos
1 pyragas
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Tobulas varškės ir aguonų duetas. Varškės arba aguonų sluoksnį galite pagardinti džiovintais vaisiais. Man šis pyragas buvo skanesnis kitą dieną. Beje, labas skanus ir minkštas pyrago pagrindas, naudosiu ir kitiems kepiniams.

Ingredientai

Aguonų įdaras:

Varškės įdaras:

Paruošimo būdas
1

Aguonu įdaras: Aguonas sumalame, beriame į nedidelį puodą, pilame 180 ml pieno ir dedame sviestą. Užverdame, sumažiname ugnį ir maišant verdame 15 minučių. Krakmolą ištirpiname 10 ml pieno, pilame į aguonų masė, gerai permaišome ir nuimame nuo ugnies.

2

Pyrago pagrindas: Sviestą gerai ištriname su cukrumi. Dedame grietinę, beriame sodą ir permaišome. Beriame miltus ir užmaišome minkštą tešlą.

3

Tešlą iškočiojame, dedame į kepimo formą ir subadome šakute.

4

Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. arba iki auksinės spalvos.

5

Varškės sluoksnis: Varškę, cukrų, krakmolą, grietinę ir vanilės ekstraktą dedame į dubenį ir gerai permaišome.

6

Ant tešlos dedame aguonų mišinį, po to varškės.

7

Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-60 min.

8

Atvėsiname, išimame iš formos, supjaustome ir tiekiame.

 

Pastabos:

  1. Kepimo forma 24-26 cm.
  2. Jei naudosite birią varškę, ją geriau pertrinti per sietelį.