Tobulas varškės ir aguonų duetas. Varškės arba aguonų sluoksnį galite pagardinti džiovintais vaisiais. Man šis pyragas buvo skanesnis kitą dieną. Beje, labas skanus ir minkštas pyrago pagrindas, naudosiu ir kitiems kepiniams.
- 130 g miltų (Pilno grūdo)
- 50 g minkšto sviesto
- 2 v.š. grietinės
- 50 g rudojo cukraus
- 1/2 a.š. sodos
Aguonų įdaras:
Varškės įdaras:
- 450 g varškės
- 200 g grietinės
- 50 g rudojocukraus
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 1/2 v.š. kukurūzų krakmolo
Aguonu įdaras: Aguonas sumalame, beriame į nedidelį puodą, pilame 180 ml pieno ir dedame sviestą. Užverdame, sumažiname ugnį ir maišant verdame 15 minučių. Krakmolą ištirpiname 10 ml pieno, pilame į aguonų masė, gerai permaišome ir nuimame nuo ugnies.
Pyrago pagrindas: Sviestą gerai ištriname su cukrumi. Dedame grietinę, beriame sodą ir permaišome. Beriame miltus ir užmaišome minkštą tešlą.
Tešlą iškočiojame, dedame į kepimo formą ir subadome šakute.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. arba iki auksinės spalvos.
Varškės sluoksnis: Varškę, cukrų, krakmolą, grietinę ir vanilės ekstraktą dedame į dubenį ir gerai permaišome.
Ant tešlos dedame aguonų mišinį, po to varškės.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-60 min.
Atvėsiname, išimame iš formos, supjaustome ir tiekiame.
Pastabos:
- Kepimo forma 24-26 cm.
- Jei naudosite birią varškę, ją geriau pertrinti per sietelį.