Aprašymas
Laikas Užgavėnėms rinktis gardžiausius, skaniausius receptus. Vafliai yra labai skanu, greitai kepa, mažiau riebalų. O šie varškės vafliai su aguonomis tiesiog tirpsta burnoje.
Ingredientai
- 220 g varškės
- 1 kiaušinis
- 50 ml grietinėlės 10%
- 45 g kvietinių miltų
- 45 g ryžių miltų
- 30 g aguonų
- 20 g sviesto
- 1 v.š. cukraus
- 1 žiupsnelis druskos
Paruošimo būdas
1
Dubenyje sumaišome kiaušinį, minkštą sviestą, grietinėlę, cukrų ir varškę.
2
Kitame dubenyje sumaišome miltus, druską ir aguonas. Suberiame į varškės masę ir užmaišome tešlą vafliams. Tešla bus labai tiršta.
3
Kepame vaflius gerai įkaitintoje vaflinėje iki auksinės spalvos.
4
Tiekiame su sirupu, medumi ar uogiene.