Veganiška bananų duona

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
Porcijos
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Skani, minkšta, vegniška, traški bananų duona be pridėtinio cukraus.

Ingredientai
  • 3 sunokę bananai
  • 50 m alyvuogių aliejaus
  • 40 g obuolių tyrės
  • 1/2 v.š. ispaninio šalavijo (čiją) sėklų
  • 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1 a.š. citrinos sulčių
  • 150 g pilno grūdo speltų miltų
  • 1 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. cinamono
  • 1/4 a.š. malto imbiero
  • 1/4 a.š. malto muskato riešuto
  • Žiupsnis druskos
  • 50 g sorų kruopų
Paruošimo būdas
1

Banaus sutriname šakute. Dedame obuolių tyrę, čiją sėklas, pilame aliejų, vanilės ekstraktą, citrinos sultys ir gerai išmaišome.

2

Miltus sumaišome su soda, druska ir priekoniais.

3

Sujungiame dvi mases (ilgai maišyti nereikia).

4

Įmaišome sorų kuopas

5

Tešlą pilame į aliejumi pateptą formą.

6

Kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-60 min.

7

Pilnai atvėsiname kepimo formoje.

8

Ištraukiame, supjaustome ir tiekiame.