Tartaletė su kriaušėmis ir figomis be glitimo

Autorius
Sandra
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
~1,5 h
Porcijos
8
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Nuostabiai trapus ir purus tartaletės gabalėlis praskaidrins ūkanotas rudens dienas. Mažai cukraus ir daug sveikesnis variantas 🙂  Nuostabus būdas panaudoti vienas ypatingiausių rudens gėrybių – kriaušes ir figas.

Ingredientai
Paruošimo būdas
1

Ruošiame tešlą:

Šaltą sviestą supjaustome mažais kubeliais. Dedame į dubenį kartu su migdolų ir schar miltais, druska. Sutriname rankomis iki kol gausis trupiniai.

2

Kiaušinį išplakame su labai šaltu vandeniu ir supilame į trupinius. Suminkome tešlą, suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30 min. atvėsti.

3

Kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome miltais.

4

Atvėsintą tešlą iškočiojame ir padengiame ja kepimo formą.

5

Ruošiame įdarą:

Nulupame kriaušes ir figas, supjaustome plonais norimo dydžio gabalėliais.

6

Kriaušes, figas, cukrų, kukurūzų miltus, vanilę ir tyrę gerai sumaišome dubenyje ir viską pilame į kepimo formą padengtą tešla.

7

Kepame apie 40 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių.

Skanaus!