Nuostabiai trapus ir purus tartaletės gabalėlis praskaidrins ūkanotas rudens dienas. Mažai cukraus ir daug sveikesnis variantas 🙂 Nuostabus būdas panaudoti vienas ypatingiausių rudens gėrybių – kriaušes ir figas.
- 125 g sviesto (Vegan block)
- 150 g migdolų miltų
- 200 g miltų be glitimo (schar)
- Žiupsnio drusko
- 1 kiaušinio
- 20 ml vandens (labai šalto)
- 6 didelių kriaušių
- 7-8 figų
- 50 g kokoso palmių žiedų cukraus
- 10 g maltos vanilės
- 2 v.š. kukurūzų miltų
- 5-6 v.š. kriaušių arba figų tyrė (uogienė)
- Sviesto formai patepti
Ruošiame tešlą:
Šaltą sviestą supjaustome mažais kubeliais. Dedame į dubenį kartu su migdolų ir schar miltais, druska. Sutriname rankomis iki kol gausis trupiniai.
Kiaušinį išplakame su labai šaltu vandeniu ir supilame į trupinius. Suminkome tešlą, suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30 min. atvėsti.
Kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome miltais.
Atvėsintą tešlą iškočiojame ir padengiame ja kepimo formą.
Ruošiame įdarą:
Nulupame kriaušes ir figas, supjaustome plonais norimo dydžio gabalėliais.
Kriaušes, figas, cukrų, kukurūzų miltus, vanilę ir tyrę gerai sumaišome dubenyje ir viską pilame į kepimo formą padengtą tešla.
Kepame apie 40 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių.
Skanaus!