Net nepatikėsite, kad iš tokių ingredientų galima pasigaminti nuostabiai skanų glajų, kuris puikiai tiks pyragams, keksams, sausainiams ir kitiems desertams gardinti. Svarbu naudoti 100% kakavos sviestą! Šis veganiškas glajus tikrai nustebins kiekvieną ragautoją.
50 g kakavos sviesto
2 1/2 v.š. klevų sirupo ar medaus
120 ml vandens
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 v.š. bulvių ar kukurūzų krakmolo
Žiupsnio druskos
Kakavos sviestą ištirpiname garų vonelėje.
Visus ingredientus sudedame į maisto trintuvą ir sutriname iki vientisos konsistencijos.
Glajų iškart galime lieti ant derestų arba dėti į šaldytuvą ir ilgiausiai laikyti iki 4 dienų. Šaldytuve laikomas glajus gali šiek tiek sukietėti, tad prieš liejant šiek tiek pašildykite garų vonelėje.