Veganiškas grikių putėsių tortas

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
1 val.
Porcijos
16 cm
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Tobulas veganiškas grikių putėsių tortas su lengva žaliųjų citrinų rūgštele, kurią papildo matcha arbatos sodrus skonis.

Ingredientai

Torto pagrindas:

  • 50 g minkštų datulių
  • 40 g goji uogų
  • 30 g kokosų miltų
  • 20 g kakavos miltelių
  • 70 g riebaus kokosų pieno

Uogų įdaras:

  • 140 g vyšnių (arba kitų uogų)
  • 50 g klevų sirupo
  • 1 a.š. ksantano dervos miltelių (arba krakmolo)

Putėsiai:

  • 80 g neskrudintų grikių (mirkytu 3-4 val.)
  • 45 g kokosų miltų
  • 1 -2 a.š. matcha arbatos miltelių (nebūtinai)
  • 300 g riebaus kokosų pieno (20-22%)
  • 2 žaliosios citrinos
  • 180 g klevų sirupo
  • 1 a.š. agar-agaro miltelių

 

Paruošimo būdas
1

Torto gaminimą pradedame nuo uogų įdaro, nes jis turės atvėsti. Uogas sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Uogų masę dedame į prikaistuvį. Maišant pilame klevų sirupą ir beriame ksantano dervos miltelius arba krakmolą. Maišant masę verdame ant vidutinės ugnies. Kai užvirs, palaikome dar 2 minutes ir išjungiame. Kai masė atvės, bus tirštesnė.

2

Datules, gojį uogas dedame į maisto smulkintuvo įndą. Pilame kokosų pieną ir sutriname. Gautą masę dedame į dubenį. Beriame kokosų miltus, kakava ir išmaišome. Pastatome į lėkštę, kurioje tieksite tortą arba ant kepimo popieriume išklotos pjaustymo lentelės, kepimo formos nuimamus bortelius arba žiedą tortams ir paskirstome masę.

3

Nuo žaliųjų citrinų nuimame žievelę ir išspaudžiame sultys.

4

Į maisto smulkintuvo indą dedame grikius, citrinų žievelę, pilame 200 g kokosų pieno, 50 g klevų sirupo ir citrinos sultys. Sutriname iki vientisos konsistencijos. Masę paliekame maisto smulkintuve.

5

Uogų įdarą paskirstome ant pagrindo, paliekant 1 cm nuo krašto.

6

Į prikaistuvį pilame 100 g kokosų pieno ir 130 g klevų sirupo, maišant beriame agar-agaro miltelius. Maišant kaitiname ant vidutinės ugnies. Kai masę užvirs, kaitiname dar 1 minutę. Karštą masę pilame į maisto smulkintuvą,  kurioje yra trinti grikiai, ten pat beriame kokosų miltus ir matcha arbatos miltelius ir gerai sumaišome.

7

Gautą masę pilame ant uogų įdaro ir dedame į šaldytuvą 1-2 val.

8

Tortą apibarstome matcha arbatos milteliais ir papuošiame uogomis.

 

Pastabos: jei tortą planuojate vežti į svečius, iš karto papuoškite uogomis, tuomet transportuojant jos neišsilakstys.