Nesitikėjau, kad be kiaušinių ir miltų be glitimo gali pavykti iškepti tokį skanų pyragą.
- 80 g ryžių miltų
- 80 g kukurūzų miltų
- 60 g migdolų miltų
- 150 g akvafaba (skysčio nuo konservuotų avinžirnių)
- 100 g rudojo cukraus
- 1 v.š. obuolių acto
- 15 g citrinos sulčių
- 1,5 a.š. kepimo miltelių
- 1/4 a.š. ksantano dervos (nebūtinai)
- 2 vnt. obuolių
- 1 a.š. malto cinamono
- žiupsnelis druskos
Miltus permaišome su kepimo milteliais, cinamonu ir druska.
Obuolius supjaustome skiltelėmis.
Į mikserio indą pilame akvafabą ir obuolių actą. Plakame didžiausiu greičiu, kol išsiplaks (tai užima 5-8 minutes). Įpilame citrinos sulčių, įberiame ksantano dervos miltelius ir plakame tol, kol susidarys standžios putos (apie 5-7 minutes).
Plakant beriame po 1 a.š. cukraus (tai užims 5-7 minutes).
Į išplaktą akvafabą įberiame pusę miltų kiekio ir atsargiai permaišome. Beriame likusius miltus ir užmaišome tešlą (atsargiai, bet greitai).
Tešlą pilame į formą (20 cm.) išklotą kepimo popieriumu. Ant viršaus išdėliojame obuolius.
Pyragą kepame orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių 30 -40 minučių (orkaitės negalima atidaryti pirmas 30 minučų).
Pyragą pilnai atvėsiname, apibarstome cukraus pudra ir tiekiame.