Veganiškas obuolių pyragas be glitimo

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
Apie 1 val.
Porcijos
1 pyragas
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Nesitikėjau, kad be kiaušinių ir miltų be glitimo gali pavykti iškepti tokį skanų pyragą.

Ingredientai
Paruošimo būdas
1

Miltus permaišome su kepimo milteliais, cinamonu ir druska.

2

Obuolius supjaustome skiltelėmis.

3

Į mikserio indą pilame akvafabą ir obuolių actą. Plakame didžiausiu greičiu, kol išsiplaks (tai užima 5-8 minutes). Įpilame citrinos sulčių, įberiame ksantano dervos miltelius ir plakame tol, kol susidarys standžios putos (apie 5-7 minutes).

4

Plakant beriame po 1 a.š. cukraus (tai užims 5-7 minutes).

5

Į išplaktą akvafabą įberiame pusę miltų kiekio ir atsargiai permaišome. Beriame likusius miltus ir užmaišome tešlą (atsargiai, bet greitai).

6

Tešlą pilame į formą (20 cm.) išklotą kepimo popieriumu. Ant viršaus išdėliojame obuolius.

7

Pyragą kepame orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių 30 -40 minučių (orkaitės negalima atidaryti pirmas 30 minučų).

8

Pyragą pilnai atvėsiname, apibarstome cukraus pudra ir tiekiame.