Greitai ir paprastai paruošiamas obuolių pyragas su cinamonu, klevų sirupu.
Tešlai:
- 230 g speltos miltų
- 1/2 a.š. sodos miltelių
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 240 ml pasirinkto augalinio pieno
- 2 šaukštų obuolių tyrės be cukraus
- 70 g nerafinuotų kokosų žiedų cukraus
- 30 g ištirpinto kokosų aliejaus
- Žiupsnio druskos
- 1/2 a.š. cinamono
Įdarui:
- 1 didelio obuolio
- 2 šaukštų klevų sirupo
- 1 šaukšto citrinos sulčių
- 1 a.š. cinamono
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
Miltus sumaišome su soda, kepimo milteliais, cukrumi, cinamonu ir druska, supilame pieną, obuolių tyrę, kokosų aliejų ir viską gerai išmaišome.
Paruošiame įdarą. Obuolius supjaustome kubeliais ar griežinėliais, kaip Jums patogiau. Ant supjaustytų obuolių supilame citrinos sultis, klevų sirupą ir suberiame cinamoną. Obuolius permaišome.
Kepimo skardą ištepame aliejumi; (naudojau apvalią 22 cm skersmens, bet puikiai tiks ir kvadratinė).
Ant kepimo skardos dugno suberiame obuolius ir tuomet ant viršaus supilame tešlą. Paskirstome tolygiai ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių. Ar pyragas iškepęs visuomet galite patikrinti su mediniu pagaliuku!