Aprašymas
Purus, kvapnus ir tirpstantis burnoje veganiškas pyragas su braškėmis.
Ingredientai
- 160 g pilno grūdo kvietinių miltų (arba 200 g kvietinių miltų)
- 60 g migdolų miltų
- 80 g cukraus
- 1 v.š. vanilinio cukraus
- 1 a.š. kepimo miltelių
- ¾ a.š. sodos
- 2 a.š. malto cinamono
- Žiupsnis druskos
- 140 ml augalinio pieno
- 50 ml aliejaus (naudojau alyvuogių)
- 2 a.š. obuolių acto arba citrinos sulčių
- 100 g braškių
Paruošimo būdas
1
Viename dubenyje sumaišome sausus ingredientus, kitame skystus.
2
Sujungiame mases ir užmaišome tirštą tešlą.
3
Tešlą dedame į aliejumi pateptą formą.
4
Braškes supjaustome pusiau ir įspaudžiame į tešlą. Aš pyrago viršų dar apibarsčiau cukrumi, kad būtų traškesnė plutelė.
5
5. Pyragą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min.