Aprašymas
Labai skanus, varškę primenantis desertas. Tačiau be varškės. Puikiai tiks Velykų stalui. Jis tiks žmonėms netoleruojantiems laktozės arba alegirškiems pieno baltymui.
Ingredientai
- 100 g grikių (sausų)
- 50 g migdolų
- 25 g riešutų sviesto
- 70 ml klevų sirupo
- 1 v.š. citrinos sulčių
- 2 v.š. kokosų aliejaus
- 1 v.š. aguonų
- 50 g vyšnių (tinka ir kitos uogos)
Paruošimo būdas
1
Grikius gerai nuplauname, užpilame vandeniu ir paliekame nakčiai. Galima naudoti daigintus grikius.
2
Migdolus užpilti verdančiu vandeniu, palikti 10-15 min. ir nuimti odeles.
3
Į maisto smulkintuvą dedame visus ingredientus, išskyrus aguonas ir sutriname iki vientisos masės.
4
Į masę įmaišome aguonas ir dedame į formeles.
5
Formeles pastatome į šaldytuvą nakčiai.
6
Prieš tiekiant desertą papuošiame uogomis.