Veganiškas velykinis desertas

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
30 min. + laikas šaldytuve
Porcijos
3
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Labai skanus, varškę primenantis desertas. Tačiau be varškės. Puikiai tiks Velykų stalui. Jis tiks žmonėms netoleruojantiems laktozės arba alegirškiems pieno baltymui.

Ingredientai
  • 100 g grikių (sausų)
  • 50 g migdolų
  • 25 g riešutų sviesto
  • 70 ml klevų sirupo
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • 2 v.š. kokosų aliejaus
  • 1 v.š. aguonų
  • 50 g vyšnių (tinka ir kitos uogos)
Paruošimo būdas
1

Grikius gerai nuplauname, užpilame vandeniu ir paliekame nakčiai. Galima naudoti daigintus grikius.

2

Migdolus užpilti verdančiu vandeniu, palikti 10-15 min. ir nuimti odeles.

3

Į maisto smulkintuvą dedame visus ingredientus, išskyrus aguonas ir sutriname iki vientisos masės.

4

Į masę įmaišome aguonas ir dedame į formeles.

5

Formeles pastatome į šaldytuvą nakčiai.

6

Prieš tiekiant desertą papuošiame uogomis.