Kvepiantis citrinomis tortukas! Labai skanus, lengvai pagaminamas, gaivus.
- Pagrindui:
- 10 šviežių datulių be kauliukų
- 140 g migdolų riešutų
- 1 v.š. citrinos sulčių
- Kremui:
- 260 g anakardžių
- 4 v.š. klevų sirupo ar medaus
- 2 citrinų sulčių
- 6 lašelių citrinų eterinio aliejaus ar 2 v.š. tarkuotos citrinos žievelės
- 140 g riebaus kokosų pieno (tik kietosios dalies)
- 2 v.š. kokosų vandens iš skardinės (jo lieka nuėmus kietąją kokosų dalį)
- 6 v.š. tirpinto nerafinuoto kokosų aliejaus
Anakardžius užpilame vandeniu ir paliekame mirkti 4-8 valandoms arba per naktį.
Nuo anakardžių nupilame vandenį ir riešutus nusausiname.
Kepimo skardą (naudojau 20 cm skermens, bet tinka ir didesnė) išklojame kepimo popieriumi.
Pagrindui skirtus ingredientus sudedame į trintuvą ir susmulkiname iki lipnios konsistencijos. Masę sudedame į skardą, tolygiai paskirstome ir prispaudžiame. Dedame į šaldytuvą kol pagaminsime kremą.
Kremui skirtus ingredientus sudedame į kokteilinę ir sumalame iki vientinos, tirštos konsistencijos.
Kremą supilame ant pagrindo, paskirstome ir dedame į šaldytuvą 8 valandoms.
Prieš išimdami tortą iš formos įdedame 15 minučių į šaldiklį. Papuošiame ir iškart tiekiame.