Veganiškas „Cheesecake“ tortukas

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
4 h (riešutų mirkinimas) + 15 min (gamyba) + 8 h (šaldymas)
Porcijos
6-8
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Kvepiantis citrinomis tortukas! Labai skanus, lengvai pagaminamas, gaivus.

Ingredientai
  • Pagrindui:
  • 10 šviežių datulių be kauliukų
  • 140 g migdolų riešutų
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • Kremui:
  • 260 g anakardžių
  • 4 v.š. klevų sirupo ar medaus
  • 2 citrinų sulčių
  • 6 lašelių citrinų eterinio aliejaus ar 2 v.š. tarkuotos citrinos žievelės
  • 140 g riebaus kokosų pieno (tik kietosios dalies)
  • 2 v.š. kokosų vandens iš skardinės (jo lieka nuėmus kietąją kokosų dalį)
  • 6 v.š. tirpinto nerafinuoto kokosų aliejaus

 

Paruošimo būdas
1

Anakardžius užpilame vandeniu ir paliekame mirkti 4-8 valandoms arba per naktį.

2

Nuo anakardžių nupilame vandenį ir riešutus nusausiname.

3

Kepimo skardą (naudojau 20 cm skermens, bet tinka ir didesnė) išklojame kepimo popieriumi.

4

Pagrindui skirtus ingredientus sudedame į trintuvą ir susmulkiname iki lipnios konsistencijos. Masę sudedame į skardą, tolygiai paskirstome ir prispaudžiame. Dedame į šaldytuvą kol pagaminsime kremą.

5

Kremui skirtus ingredientus sudedame į kokteilinę ir sumalame iki vientinos, tirštos konsistencijos.

6

Kremą supilame ant pagrindo, paskirstome ir dedame į šaldytuvą 8 valandoms.

7

Prieš išimdami tortą iš formos įdedame 15 minučių į šaldiklį. Papuošiame ir iškart tiekiame.